Perinteiset drinkit

Legendaarinen Bloody Mary -drinkki

Tämä drinkki on aina ollut erittäin suosittu sekä miesten että naisten keskuudessa. Bloody Maryn suosio on kestänyt jo todella kauan. Tiesitkö, että tomaattinen ja mausteinen Bloody Mary -drinkki nousi kansan suureen suosioon jo vuonna 1935. Bloody Mary -drinkkiä on yleisesti nautittu aperitiivina, eli ennen ateriaa nautittavana juomana, jossa on mukana alkoholia. Juomatrendit vaihtelevat vuosien mukana, mutta tietyt drinkit pitävät pintansa sukupolvelta toiselle.

Bloody Mary kehitettiin Pariisissa 1900-luvun alkuvuosina, mutta juoma kipusi suosionsa huipulle vasta myöhemmin New Yorkissa. Juoma tunnettiin ja tunnetaan myös nykyään niin sanottuna krapuladrinkkinä. Toisinaan Bloody Maryn ystävät kiistelevät leikkimielisesti siitä, onko suosittu drinkki alun perin eurooppalainen vai amerikkalainen ?

Bloody Mary versio 1

3 osaa vodkaa

6 osaa tomaattimehua

1 osa sitruunamehua

Bloody Mary -drinkki voidaan maustaa Tabascolla, suolalla ja Worcestershire-kastikkeella. Lasiin voi sekoittaa myös jotakin perinteistä porkkanoista oliiveihin, mutta yleisimmät ovat selleri ja kurkku. Vodka sekä tomaattimehu pitää sekoittaa ennen jääpalojen laittamista ja maustamista. Muistathan, että alkoholi voimistaa Tabascon ja Worcestershire-kastikkeen makua.

Kesäisillä grillijuhlilla Bloody Mary on aivan huikea aperitiivi ja maistuu yleensä kaikille aikuisille grillijuhlaan kutsutuille henkilöille. Tomaattimehussa voi olla aivan oikea suolaisuus jo ennen maustamista, jos nimittäin ostaa valmista mehua eikä tee sitä itse. Votkan kanssa mausta voi yllättäen tulla hieman väkevä, mutta ei hätää, sillä apu on lähellä.

Käytännössä pieni lisäys sokeria tai suolaa voi pelastaa tilanteen. Muistathan myös, että sulaessaan jäät saattavat vesittää Bloody Mary -drinkin makua, joten jäät kannattaa laittaa ravistimeen, lisätä muut aineosat ja sekoittaa juoma valmiiksi. Bloody Mary siivilöidään lasiin ja maustetaan sekä suolalla että pippurilla. Juoma koristellaan limelohkolla tai sellerin varrella ja tuodaan kesäiseen grillipöytään tai mihin tahansa muualle tarjolle.

Bloody Mary versio 2

4 cl Finlandia vodkaa

8–10 cl tomaattimehua

1 tl sitruunamehua

2 tippaa Worcestershire-kastiketta

3 tippaa tabascoa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sitruunapippuria

Bloody Maryn kera voi nauttia oliiveja, suolakurkkua, kapriksia, paistettua pekonia, sitruunaa, lihapullia, ostereita, rapuja tai aurajuustolla höystettyä sienipiirakkaa.