Perinteiset Juomat, Sininen enkeli

Mitä on sininen enkeli?

Kukapa ei muistaisi 1980-luvun lopun ja 1990-luvun nostalgista Sininen enkeli drinkkiä. Nykyään tuo kauniin violetti tai toisinaan hehkuvan sininen, makea drinkki on jälleen nostanut suosiotaan kokemalla uuden esiintulemisen.

Suosittu sininen enkeli sisältää vodkaa, Parfait Amour -likööriä ja raikasta sitruunalimonadia. Juoma rakennetaan niin sanottuun highball-lasiin, jossa kauniin violetti Parfait Amour -likööri viimeistelee kokonaisuuden. Vodka ja likööri kaadetaan lasiin, joiden päälle kaadetaan aitoa sitruunalimonadia.

Herkullinen ja hienostunut Bolls Parfait Amour -likööri tulee Hollannista. Makea, sitruspohjainen ja ruusun terälehdillä, manteleilla sekä vaniljalla maustettu likööri on tunnettu laadukkaana liköörinä jo vuosien ajan. DeKuyper Parfait Amour -liköörissä käytetään muun muassa korianteria, orvokkeja ja sitruunaa. Ranskalainen Parfait Amour tarkoittaa kaunista ilmaisua ”täydellinen rakkaus”.

Sininen Enkeli – drinkki

Drinkki on maistuva ja kohtuullisen helppo valmistaa. Drinkki valmistetaan seuraavasti:

Sitruunalimonadi 12 cl

Parfait Amour -likööri 2 cl

Vodka 2 cl

Jokainen voi nauttia kyseistä drinkkiä silloin kun itse haluaa, sillä kysymyksessä on All Day -drinkki. Maistuvan drinkin valmistamiseen käytetään aina nostalgista High ball -lasia, johon kuuluisa drinkki rakennetaan. Lasi täytetään puolilleen jääpaloja, lisätään likööri ja vodka sekä pidennetään drinkkiä sitruunalimonadin avulla.

Sinistä enkeliä on tarjottu sekä kauniin violettisena että merensinisenä. Sininen enkeli -nimellä varustettu drinkki on voitu rakentaa Blue Curacao -likööristä, jolloin se on ollut sinistä, tai Parfait Amour -liikööristä, jolloin drinkki on väriltään violettia.

Nostalgista Jääkarhu -drinkkiä on joissakin ravntoloissa myyty virheellisesti joskus Sininen enkeli nimellä. Sininen enkeli valmistettiin perinteisesti Parfait Amour -likööristä mutta kun merensininen Curacao likööri tuli ensimmäisen kerran Suomen markkinoille, monet mieltyivät heti sen makeaan makuun.

Jääkarhu -drinkki

10 cl raikasta sitruunalimonadia

2 cl aitoa vodkaa

2 cl merensinistä curacaolikööriä

Heleän sinisen drinkin voi koristella kirsikalla tai sitruunanviipaleella.

Aito, puhdas vodka

Vodka tarkoittaa ainoastaan käymisteitse saadusta aidon viljan mäskistä

tislaamalla valmistettua vodkaa, jonka alkoholipitoisuus saa olla enintään 60 % tilavuudesta. Vodka saa sisältää ainoastaan etanolia ja vettä. EU:n säädösten mukaan Vodkan minimivahvuus saa olla ainoastaan sallitut 37,5 %.