Keskiaikainen menu Köyliössä

Tervetuloa tunnelmalliseen Korkea Tammeen

Korkea Tammi on viihtyisä satakuntalainen tilausravintola Köyliön Yttilässä. Köyliö tunnetaan lähes kaikkialla Suomessa suositusta tanssi- ja konserttipaikastaan nimeltä Lallintalo sekä itse Lallista, joka oli läntisessä Suomessa noin 1100-luvulla elänyt ja vaikuttanut talonpoika. Korkea Tammi tarjoaa paitsi perinteistä maistuvaa ruokaa, niin myös nautinnollista elävää musiikkia.

Tilausravintola Korkea Tammen erikoisuutena ovat runsaat keskiaikaiset pidot, joita kyseinen ravintola järjestää tilauksesta. Keskiaikainen menu perustuu maistuvaan suomalaiseen perinneruokaan, jossa voisi olla vaikkapa seuraavanlaisia herkkuruokia: kananmunia, maalaisjuustoa, makkaroita, savulohta, siankylkeä, uunijuureksia, maksalaatikkoa, sienisalaattia, luumuhilloa ja kotimaisia omenoita. Tarjolla on kuumaa ja kylmää, makeaa ja suolaista, kanaa, kalaa, lihaa ja juureksia, eli aitoja suomalaisen luonnon parhaimpia tuotteita.

Keskiaikainen menu on runsas

Keskiajalla ihmiset söivät hyvin, mutta olivat suhteellisen terveitä. Mausteita, yrttejä ja hunajaa käytettiin ruoan laitossa runsaasti, ja loppukesä oli varsinaista sadonkorjuujuhlaa. Tule sinäkin tutustumaan Ravintola Korkea Tammen keskiaikaisiin pitoihin, joissa ruokalajeja on paljon ja mausta ei ole tingitty. Keskiaikaisessa keittiössä saattaa tuoksua jopa joulu, joten älä hämmästy jos tarjolla on suussasulavaa kinkkua maittavan lanttu- tai porkkanalaatikon kera.

Tilauksesta on tarjolla myös maistuvia laktoosittomia, gluteenittomia ja maidottomia tuotteita. Syödessäsi ravintola Korkea Tammessa saat aitoa maukasta kotiruokaa Köyliön Lallin tyyliin. Ruokailun kruunaa tietenkin kunnon kahvi ja maukas jälkiruoka keskiaikaiseen teemaan sopien. Keskiajalla runsaat ruokapöydät olivat erittäin suosittuja myös hääjuhlissa ja erilaisissa pidoissa.

Ravintola Korkea Tammi ammattitaitoisine henkilökuntineen panostaa aina ystävälliseen palveluun ja erityisesti laadukkaaseen lähiruokaan. Lähiruoan suosio on viime vuosina kasvanut todella huomattavasti ja samanlainen kasvu jatkuu edelleen. Ravintola Korkea Tammi haluaa suosia paikallista yrittäjyyttä, joka pitää maaseudun terveenä ja elinvoimaisena vielä pitkään.

Ravintola kehottaa vierailijoita tutustumaan myös upeisiin paikallisiin nähtävyyksiin, joita ovat muun muassa Tuiskulan Torpparimuseo, Lallin Patsas, Kuninkaanlähde, Köyliönkartano, joka perimätiedon mukaisesti on kuulunut Lallin omistuksiin sekä Piispa Henrikin ajalla jo suurta suosiota nauttinut Kirkkokari. Köyliössä riittää katsottavaa, joten kannattaa tutustua avoimin mielin kauniisiin maaseudun nähtävyyksiin. Ravintola Korkea Tammi löytyy osoitteesta Pyhän Henrikintie 364, Köyliö.