Köyliössä tapahtuu

Vaikka Köyliö on pieni paikkakunta, järjestetään niin siellä kuin sen lähiympäristössä mukavasti erilaisia tapahtumia. Köyliön kunta tiedottaa tapahtumistaan omilla nettisivuillaan. Sen lisäksi tapahtumista voi lukea vaikkapa Facebook-sivuilta, jonne niitä päivitetään sitä mukaa, kun uusia tapahtumia päätetään järjestää. Yksi suurimmista ja tärkeimmistä tapahtumista on Köyliö-päivät. Jos Köyliöstä ja sen perinteistä haluaa saada mahdollisimman hyvän kuvan, ei tätä tapahtumaa voi jättää välistä.

Köyliö-päivien lisäksi alueelta löytyy paljon muitakin tapahtumia. Köyliössä pidetään pienimuotoisia keikkoja, joissa esimerkiksi paikalliset bändit soittavat. Nuorisotila on yksi tapahtumapaikoista, joissa tällaisia tapahtumia pidetään. Myös muut nuorten tapahtumat, kuten vaikkapa discot ovat suosittuja. Pääkirjastoakin hyödynnetään tapahtumapaikkana. Kirjastossa pidetään erilaisia näyttelyitä, joissa on näytillä paikallisten taiteilijoiden töitä. Esimerkiksi kansalaisopiston posliinimaalauskurssin kurssilaiset pitävät joka vuosi posliinitöiden näyttelyn pääkirjastossa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tutustu Köyliöön Köyliö-päivillä

Köyliö-päiviä järjestää Köyliö Seura ry. Köyliö-päivien ohjelma on joka vuosi hieman erilainen. Varmaa on, että tapahtumasta löytyy aina perinteisiä herkkuja, eli kojut tarjoavat esimerkiksi klimppisomppaa. Monet vierailijat saapuvatkin lähikunnista Köyliö-päiville juuri perinneruoan vuoksi. Pieneksi paikkakunnaksi Köyliöllä on pitkät ja vahvat ruokaperinteet, jotka jatkuvat edelleen tänä päivänä. Vierailijat voivat myös ostaa herkkuja kotiinviemisiksi, joten ihan ilman tuliaisia ei Köyliö-päiviltä tarvitse poistua. Tapahtuman kojujen lisäksi paikkakunnalla kannattaa tutustua muuhunkin ravintola- ja kahvilatarjontaan, sillä siten saa loistavan kuvan Köyliön ruokakulttuurista.

Köyliö-päivillä voi tutustua myös alueen paikallisiin yrittäjiin ja yrityksiin. Torilla on myytävänä niin käsitöitä kuin marjojakin. Ne kaikki tulevat lähiseudulta, joten ostamalla tuotteita voi tukea paikallisia yrittäjiä. Pienelle paikkakunnalle tällaisella tapahtumalla on siis suuri merkitys. Yrittäjät voivat lisätä myyntiään ja saada uusia asiakkaita. Köyliö-päivät onkin pyritty pitämään paikkakunnalla vuosittain, sillä niillä on suuri merkitys kaikille alueen asukkaille. Tapahtumasta tiedotetaan enemmän aina kesällä, jolloin myös tapahtuman ohjelmaa päivitetään. Tapahtumassa on yleisen kiertelyn, syömisen ja tuotteiden ostamisen lisäksi runsaasti muutakin ohjelmaa. Ohjelman sisältö vaihtelee vuosittain, mutta tapahtumassa voidaan nähdä musiikkiesityksiä, kuulla puheita ja nähdä vaikka lapsille suunnatun esityksen. Mitään ei siis takuulla jää puuttumaan, kun puhutaan Köyliö-päivistä.