Korkea Tammi

Suomi

English
              
       

  esittely

  tapahtumat

  kuvia brunnilasta

  aeldwine

  


     

Tulevia Tapahtumia

Kohtalo uhkaa hirmuisin...balladeja ja tarinoita 3.11.2017


Loppuunmyyty! Peruutuksia voi kysellä, tai voit ilmoittautua jonoon.
miksi juhlisimme Halloweenia amerikkalaisen kauhun ja kummitusten voimalla?
Oma kansanperinteemme liikkuu juurevasti tummanpuhuvassa maailmassa, jossa rakkaus, petos ja kuolema ovat keskeisiä elementtejä...piruja ja enteitä unohtamatta...

Pyhäinpäivän aattona 3.11. synkistelemme komeasti: Tammeen saapuu Freija-yhtyeestä tuttu Maija Karhinen-Ilo, balladeihin erikoistunut muusikko, pedagogi ja musiikin tohtori. Sooloesityksessään hän säestää itseään erilaisilla soittimilla, kuten harppu, haitari ja kitara. Tummia säveliä ja tummia lauluja tummuvaan iltaan...

Illan toisena esiintyjänä on Tammen oma Ämmä eli Riikka Palonen itse - alle kouluikäisestä asti metsän peittoon joutunut tarinankertoja.

Illan hinta -ruoka ja molempien daamien esitykset - yhteensä vain 38 euroa.

Lautaselle laitetaan nyhtösonnia syksyisillä lisukkeilla ja jälkiruuaksi kahvit kera kurpitsapiirakan...

Ovet ja keittiö avataan klo 19 - ilmoitathan varatessasi, mikäli seurueessasi on ruoka-aineallergioita. Ja muista - pankkikortti ei täällä Tammen katveessa toimi...                   Maallisen rakkauden iltamat  15.12.2017

Tulossa synkkien iltojen iloksi!

Duo Pimperot eli Marfa Kähmi ja Jeodokia Räkälä ovat elämäntyönään perehtyneet kotiseutunsa Länsi-Pimperin kansanperinteeseen. Erityisesti heidän sydäntään lähellä ovat viihteelliset laulut, jotka ulottuvat aina kiimalauluista kuorolaulujen kautta kohti kypännostatusrunoja.

 Marfa (Länsi-Pimperin Vuoden Kiimakko 2003, 2007, 2009, 2010, 2013 & 2015) sekä Jeodokia (Länsi-Pimperin naiskuoron johtaja vuodesta 2000 sekä Santra Remsujeva -yhdistyksen perustaja, puheenjohtaja ja kunniajäsen) ovat palkittuja muusikkoja ja etnomusikologeja. Viime joulukuussa he vastaanottivat arvostetun Pro Pimperi-palkinnon elämäntyöstään Länsi-Pimperin kansanperinteen elvyttämiseksi. 

Soittajakaksikko Jimmy Träskelin ja Sampo Korva sukeltavat Turvalan uunilla -ohjelmassaan suomalaisen eroottisen kansanperinteen ratkiriemukkaaseen maailmaan. Käsittelyyn pääsevät mm. vanhan kansan häpeilemättömät junttalaulut, eroottiset rekilaulut ja runolaulut sekä humoristiset laulelmat. Träskelin ja Korva lähestyvät aihettaan suorasukaisesti ja kursailematta, mutta antavat sille omalaatuisen, hienovaraisen tulkintansa. Ukulelella, kitaralla ja pelimannihuuliharpulla säestetyt laulut nostavat esiin kiehtovia näkökulmia menneen maailman asenteista ja eroottisista mielenmaisemista ja muistuttavat, että joitain ihmisyyden peruspiirteitä aikakaan ei pysty muuttamaan.


Illan ilot niin lavalla kuin lautasella yhteensä 38,00 / hlö!

Almost Burns Night  26.1.2018

Etkö mahtunut viime tammikuussa mukaan? No koska meillä kaikilla oli niin mukavaa vedämme uudestaan tikarimme haggikseen!